VacuLess® in combinatie met borstvoeding

Borstvoeding is het beste voor uw baby, niet alleen door de voedingsstoffen en antistoffen, maar ook doordat uw baby luchtvrij en vacuüm-vrij kan drinken en tevens zijn/haar drinkritme kan bepalen.De praktijk is echter, dat het geven van borstvoeding soms niet vanzelf gaat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw moedermelk nog niet goed op gang komt en uw baby bijgevoed moet worden.
Het kan ook zijn dat er factoren bij uw baby spelen die ervoor zorgen dat het geven van borstvoeding moeizaam gaat (prematuur, ziekenhuis, drinktechniek).In deze gevallen is VacuLess® het beste alternatief.

1. Een goede manier van drinken van uw baby wordt gestimuleerd:

  • door de  juiste vorm van de speen, die net zo diep in de mond kan komen als de borst;
  • doordat de Joalieke starterspeen (O+ mnd) een extra klein gatheeft, waardoor de baby moet ‘werken’

2. Gemak bij het afkolven:

  • U kunt de voedingszakjes van VacuLess® prima gebruiken om afgekolfde moedermelk in te bewaren. De zakjes zijn voorgesteriliseerd en direct te gebruiken in de VacuLess® fles.
  • Door gebruik van de VacuLess® kolfadapter, die past op alle gebruikelijke kolfsystemen, komt uw moedermelk direct tijdens het kolven in het voorgesteriliseerde voedingszakje. U hoeft dan niet kolf-flessen uit te koken en u bent ervan verzekerd dat uw moedermelk veilig bewaard kan worden.
3.    Zijligging
Zijligging is de natuurlijke borstvoedingshouding. Als de baby bijgevoed wordt met de VacuLess® fles kan de baby desgewenst óók in zijligging gevoed worden, zonder lucht binnen te krijgen. Uw baby kan door de zijligging beter zelf zijn/haar drinkritme bepalen en pauzes inlassen, net zoals bij de borstvoeding. Steeds meer kraamafdelingen en kraamzorgorganisaties stimuleren deze natuurlijke borstvoedingshouding bij pasgeboren baby’s.

4. Wetenschappelijk bewezen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het voeden met een zakje in de fles, zoals VacuLess®, het meest overeenkomt met borstvoeding. In dit onderzoek werd het volgende onderzocht: de hartslag van de baby, het zuurstof gehalte van het  bloed (saturatie), het aantal slokken tussen de ademhalingen en het  het zuig- slik- ademhaalritme.
Baby’s die van borstvoeding overgingen naar de gewone fles vertoonden een hogere hartslag, een lagere saturatie, een verstoord zuig- slik- ademhaalritme en namen een hoger aantal slokken. Toen deze baby’s overstapten op een fles met een zakje normaliseerden deze waarden zich weer naar de waarden die tijdens de borstvoeding waren gemeten.